Kaj je Karcher, kako so nastali in kakšna je njihova povezava s čistilci

NajOglasi.com

Karcher je nemško družinsko podjetje, ki posluje po celem svetu in je znano po svojih visokotlačnih čistilcih, opremo za čiščenje tal, sistemih za čiščenje posameznih delov, vojaški opremi za dekontaminacijo in sesalnikih za okna.

Podjetje ima sedež v Winnedenu v Nemčiji, kjer proizvajajo opremo za čiščenje in celotne sisteme za čiščenje. Vodja svetovnega trga čistilne tehnologije je zaposlil več kot 10.000 ljudi po vsem svetu. Leta 2014 je podjetje objavilo prihodke od prodaje, ki so dosegli €2.12 milijarde in so prodali kar 12,72 milijonov strojev. Karcher podjetje ima 100 podružnic v 60 državah. Izumitelj Alfred Karcher (1901-1959) je ustanovil podjetje leta 1935. Sprva se je Karcher specializiral na področju oblikovanja industrijskih podvodnih grelnih elementov, z drugo besedo talilne soli, ki so bile segrete s toploto grelcev. Po veliko poskusih je bila narejena peč za zlitine, ki so ji reki »Kärcher Salt-Bath Furnace«. Leta 1945 so prodali nekaj okoli 1.200 enot.

karcher

Karcher je izumil sodobni čistilnik DS 350 leta 1950. Od takrat naprej, je bil glavni cilj tega podjetja preklopljen na čistilne naprave za profesionalce in zasebne uporabnike teh naprav. Od takrat naprej je imel vodilno vlogo pri oblikovanju in razvoju čistilcev. Paleta izdelkov se je v družbi razširila in sedaj pokriva celotno področje čiščenja (metle, detergente, sušilce, suhe sesalnike, sesalnike, metle z baterijami, parne čistilnike, opremo za suhi led, naprave za pripravo vode, čistilce za specifične dele opreme, oprema za pranje vozil in sistemi za recikliranje odpadne vode). Poleg tega pa podjetje Karcher ponuja tudi črpalke in sisteme za napajanje.