Kuponi za vsako nakupovanje

NajOglasi.com

Pred časom se je uveljavilo nakupovanje s kuponi. Na to tematiko danes deluje ogromno podjetij in spletnih strani, ena takih je tudi www.kuponi.si.

kuponi

Nakupovanje preko kuponov je zanimivo predvsem zato, ker je proizvod cenejši s kuponom kot brez njega. No, vsaj moral bi biti. Kuponi so različnih vrednosti in prinašajo različne ugodnosti – nekateri kuponi štejejo kot popust v odstotkih, drugi kuponi prinašajo dodaten proizvod brez doplačila, spet tretji prinašajo razne ugodnosti na drugih področjih – na primer kot popust pri izletih ali čem podobnem. Ker je trgovanje z njimi postalo prava uspešnica, se ga praktično poslužuje velika večina trgovin, ki pošiljajo na dom reklamna sporočila, ki vsebujejo kupone. Prav tako lahko kupone naprintamo preko spleta in jih uporabimo v kakšni od trgovin, ki je kupon izdala.

Vendar pa ni vse tako rožnato, kot izgleda na prvi pogled. Kuponi so velikokrat tudi nekakšne prevare v malem, nekatera podjetja kupone uvajajo kot dobro tržno potezo, ker pa hkrati ne želijo izgubiti zaslužka, postavijo na proizvod višjo ceno, ki potem skupaj s kuponi nanese ravno na ceno, ki jo je določen proizvod imel pred uvedbo kupona. Iskreno torej kupec s kuponom ni nič pridobil, saj je bil žrtev prevare. Zato je na tovrstne kupone treba precej paziti, vedno je dobro pregledati cene pred in po njihovi uvedbi. Tako nas ne more zavesti občutek, da nekaj lahko kupimo, ker je pač s kuponi poceni, pa čeprav tega v resnici sploh ne potrebujemo.

So pa kuponi kljub vsemu dobra ideja, ki je marsikateremu podjetju močno povečala obisk in njihovo ime ponesla v širšo množico, poleg tega pa v večini primerov tudi dobra stran za kupce, ki določene izdelke s kuponi lahko dobijo ceneje. Dobra tržna poteza torej, na katero pa mora potrošnik vseeno paziti, da ga ne zavede.