Odprava celulita – poskrbite za lepo in zdravo telo

odprava celulita

Eno glavnih vprašanj, ki si ga zastavlja večina žensk po svetu je, kako se znebiti celulita? Na trgu vam so vam sicer na voljo številni preparati, ki obljubljajo čudeže, vendar pa odprava celulita z njihovo pomočjo ni zagotovljena in je nemalokrat tudi popolnoma neuspešna. Edina učinkovita metoda pri odpravljanju že nastalega in trdovratnega celulita je aktivna masaža. Ena izmed takih je tudi v zadnjem času vse bolj priljubljena maderoterapija ali masaža s posebnimi valjčki. Ta dokazano zmanjšuje celulit že po nekaj tretmajih, poleg tega pa pospešuje delovanje limfe ter krvožilnega sistema in je kot taka koristna tudi za vaše splošno zdravje.

Če želite še pred poletjem doseči vrhunske rezultate, potem se odločite za maderoterapijo v kombinaciji z ročno limfno drenažo, ki jo ponujajo tudi v lepotnem centru Vita SPA. Prepričane ste lahko, da boste nad končnim rezultatom več kot navdušene!

Odprava celulita z maderoterapijo

Ste že slišale za maderoterapijo, ki je trenutno ena najboljših tehnik v boju s celulitom. Pri tem gre za tehniko masaže, pri kateri terapevt uporablja valjčke različnih velikosti in oblik. Posebnost valjčkov je, da so izdelani iz pravega lesa, zato na vaši koži ne povzročajo nikakršnih alergij ali drugih težav in občutljivih reakcij. Odprava celulita pa je še toliko bolj učinkovita, če masaži z valjčki dodamo še limfno drenažo.  Prvi rezultati so vidni že po prvi terapiji, za doseganje najbolj optimalnih rezultatov pa je potrebnih več obiskov.

Maderoterapijo izvaja izkušen strokovnjak, saj je ta učinkovita le ob pravilnem izvajanju gibov in dovolj močnem pritisku. Vsako stranko se na masažo z valjčki tudi ustrezno pripravi in jo seznani s celotnim postopkom:

  • Prvi pregled: v okviru prvega pregleda vam strokovnjak za maderoterapijo predstavi postopek in določi strukturo in obseg terapij. Hkrati opravi tudi meritve in izvede prvo terapijo, ki se običajno začne z ročno limfno drenažo.
  • Terapije po programu: odprava celulita poteka na področju nog, zadnjice, trebuha, rok, bokov, po potrebi pa tudi na ostalih delih telesa. Za najbolj optimalne rezultate je potrebnih od 8 do 10 terapij. Koliko terapij boste potrebovali vi, je odvisno od več različnih dejavnikov.
  • Po končanem postopku maderoterapije se ponovno izvede ročna limfna drenaža, uspeh pa potrdi s končnimi meritvami. V lepotnem centru vam tudi svetujejo, kako za podporno nego in ohranjanje rezultatov poskrbeti doma.

Kaj lahko naredite same?

Največ za zdravje in vitalnost svojega telesa naredite kar ve same. Odprava celulita, sploh tistega najbolj trdovratnega, je brez učinkovite terapije in profesionalne masaže praktično nemogoča, vendar pa lahko posameznica učinkovito prepreči nastanek novega. Pri tem ključno vlogo igra zdrav in aktiven način življenja, ki spodbuja elastičnost in vitalnost kože in podkožja. Kar največ dobrega za svoje telo in preprečevanje nastanka celulita boste naredile z zdravo prehrano, ki vključuje veliko svežega sadja in zelenjave. Na svoj vsakodnevni jedilnik vključite tudi vlaknine, beljakovine in zdrave maščobne kisline. Dnevno pa spite vsaj dva litra vode ali druge nesladkane tekočine. Izogibajte pa se industrijsko predelani hrani, bogati s sladkorji.

Ne pozabite na dovolj gibanja, športno aktivnost, predvsem pa čas namenite sebi in skrbi za svoje telo. Nenazadnje si to brez dvoma zaslužite.