Porod in priprave na porod

NajOglasi.com

Nosečnice in bodoče mamice zagotovo že nestrpno pričakujete vašega novorojenca, vendar vas pesti tudi živčnost ob porodu. V nosečnosti se nosečnice spopadajo z raznimi nevšečnostmi, kot so jutranja slabost, bruhanje in prekomerno delovanje hormonov. Vendar pa porod ni tako zelo strašen, poleg tega pa imate bodoče mamice in nosečnice časa devet mesecev, da se psihično in fizično pripravite na porod in biti mama. Na spletni strani http://www.porod.si si lahko preberete mnoge nasvete in dejstva o nosečnosti, porodu in novorojenčkih, ki vam bodo koristna in prišla zelo prav.

porodNa porod se lahko pripravljate tako, da si preberete dejstva in informacije na spletni strani ali v knjigah, saj jih imate mnogo na izbiro. Lahko si ogledate tudi kakšen film ali prispevek, seveda pa vam bo vaš ginekolog brez problema odgovoril na vsa vaša vprašanja. Če se želite dobro pripraviti na porod, da bo lah najhitrejši in najmanj boleč, je pomembno, da ste telesno aktivne in vzdržljive. Tudi med nosečnostjo lahko ohranjate in izvajate telesne aktivnosti, ki vam bodo pripomogle pri porodu, kot so joga, vodna aerobika, hitra ali počasna hoja, plavanje, aerobika in pilates za nosečnice in podobno. Poleg telesne aktivnosti pa je seveda zelo pomembno, da si nosečnice dobro odpočijejo in da uživajo zdravo in hranljivo prehrano.

Bočim mamicam lahko pomaga pri pripravah na porod in telesno aktivnost tudi otrokov očka ali prijateljice, saj je družba vedno dobrodošla in hkrati je tudi bolj zabavno. Porod je prav posebno doživetje in zato ne potrebujete nikakršnega strahu, saj boste dobili svojega otroka, kar pa bo za vas nepozaben trenutek in se ga boste spominjali za vedno. Več o nosečnosti in porodu si lahko preberete na spletni strani www.porod.si.