Rezervacija apartmajev je prvi korak do uspeha vaše nastanitve

rezervacija apartmajev

Nujen korak pred prihodom gostov na izbrano turistično destinacijo je seveda izbira nastanitve in rezervacija apartmajev. Čeprav se na prvi pogled morda zdi, da gre za popolnoma enostaven proces, kjer stranka pač z nekaj kliki rezervira željen apartma, temu še zdaleč ni tako. Že če na hitro pogledamo različne portale, na katerih se opravlja rezervacija apartmajev lahko ugotovimo, da je ponudba nastanitvenih objektov izredno bogata in raznolika. Kaj to pomeni za vas, kot lastnika apartmajev? Da enostavno morate izstopati iz povprečja, saj vas bodoče stranke sicer ne bodo opazile. Lahko imate še tako vrhunsko nastanitev, pa če ne pride do njene rezervacije, žal niste naredili nič dobrega za svoj posel.

Pri Optimaplus Booking d.o.o. pravijo, da je ključnega pomena prav vaša predstavitev na izbranem turističnem portalu, kjer si stranke ogledujejo počitniške nastanitve. Enostavno morate biti drugačni, izstopajoči in ljudem ponuditi nekaj, kar bo njihov dopust še dodatno popestrilo. Svojim naročnikom zato s pravilnim pristopom pomagajo, da jih turisti opazijo, se navdušijo nad njihovo ponudbo in posledično rezervirajo želeni apartma. Nato pa je na vas, da svoje obljube uresničite in si tako zagotovite redne stranke, ki se bodo v vašo turistično nastanitev z veseljem vračali ali pa jo priporočili svojim znancem, prijateljem in družini.

Predstavite se na spletu

Rezervacija apartmajev se dandanes večinoma izvaja kar na spletu. Uporaba le tega je postala tako razširjena, da večina do prihoda na lokacijo dopustovanja sploh nima stika z lastnikom nastanitve. Vso rezervacijo, plačilo akontacije in podobno se namreč izvede preko spleta, največkrat s pomočjo različnih turističnih portalov ali agencij. Že res, da se dobro blago samo hvali, prijetno počitniško destinacijo pa bodo ljudje radi priporočali tudi drugim, vendar pa je jasno, da boste, v kolikor vas ni na spletu, težko prišli do novih strank.

Splet je odlična platforma, ki pa jo je potrebno pravilno uporabljati in pri delu z njim poznati različna orodja in uspešne trike. Če želite, da je rezervacija apartmajev pogosta, boste morali upoštevati nekaj ključnih korakov ali pa slednje zaupagi strokovnjakom. Uspešna rezervacija apartmajev sestoji iz več ključnih korakov, ki pripeljejo do končnega pritiska na gumb ‘Rezerviraj’. Na prvem mestu je zagotovo vidnost vaše ponudbe, nato sledi pojavnost na čim višjem mestu, da je uporabniki ne zgrešijo ter seveda privlačno zastavljen oglas in njegova kakovostna vsebina.

Agencija Optimaplus s pomočjo znanja in dolgoletnih izkušenj pomaga številnim lastnikom počitniških apartmajev do uspeha na svetovnem spletu. Njihovi strokovnjaki se pri svojem delu opirajo predvsem na zakonitosti digitalnega marketinga, brez katerega danes ne moremo več izvajati marketinga, ki prinaša visoke rezultate. Pred samo objavo oglasa in predstavitve nastanitve je potrebno izdelati natančen in do potankosti izpiljen načrt, ki bo vodil do pogostih rezervacij vaše nastanitve. Za uspešno in kar se da optimizirano poslovanje vam svetujemo, da se odločite za pomoč strokovnjaka, ki bo velik del odgovornosti prenesel nase, vas pa bistveno razbremenil. Tako se boste lažje posvetili tistemu, kar znate najbolje – osrečevanje gostov.

Kako do zavidljivega števila rezervacij?

Verjetno se sedaj tudi vi že sprašujete, kako sploh poteka proces, s pomočjo katerega pridemo do odlične predstavitve apartmajev na spletu. Če imte vrhunsko urejeno nastanitev, potem z objavo na izbranem portalu ne bo večjih težav. Naši strokovnjaki bodo naredili profesionalne fotografije na lokaciji, jih ustrezno oblikovali, oglas pa opremili z vsemi nujnimi informacijami, koristnimi napotki in privlačnimi besedili, katerih naloga je, da tehtnico prevesijo v vašo korist. To pomeni, da se rezervacija apartmajev tudi dejansko opravi.

apartma

Izkušena ekipa Optimaplus svojim strankam med drugim pomaga tudi pri določanju primernih cen ponudbe, urejanju vse potrebne dokumentacije, vodenju profilov na različnih portalih, opravljajo pa tudi komunikacijo s strankami, ki želijo stopiti v kontakt z vami. Rezervacija apartmajev z njihovo pomočjo še nikoli ni bila tako enostavna!

Izberete zmagovalni paket

Ker se nastanitve med seboj razlikujejo, so pri Optimaplus za njihove lastnike pripravili različne pakete, ki odgovarjajo različnim potrebam – Osnovni, Optimalni in Premium paket. Vsak od njih je primeren za določene zahteve, med seboj pa se ločijo glede na storitve, ki jih ponujajo. Vsi vključujejo nabor osnovnih storitev, ki so ključne za uspešen zagon vaše ponudbe apartmajev. Sem sodijo optimizacija stroškov, dodajanje nastanitve na Booking.com, in Airbnb ter postavitev Channel Manager sistema. Nato pa so vsakemu od paketov dodali še obogatitvene storitve, ki vam še lažje pomagajo do zavidljivih rezultatov.