Toasterji in opekači kruha: uporabne naprave za vsako kuhinjo

toasterji in opekači kruha

Toasterji in opekači kruha so zelo uporabne naprave, s pomočjo katerih pripravimo okusne tople sendviče. Omenjeni prigrizki imajo veliko oboževalcev, saj so enostavni za pripravo, kombinacije okusov pa neskončne. Izbira toasterja ali opekača kruha ni tako enostavna kot se zdi na prvi pogled. V današnjem članku vam bomo razkrili kakšne vrste opekačev najdemo na tržišču, na kaj moramo biti pozorni pri nakupu in kje ponujajo najbolj kvalitetne izdelke.

Vrste toasterjev in opekačev

Toasterji in opekači kruha, ki jih najdemo na tržišču se razlikujejo po izgledu, velikosti in obliki. Na videz nepomembni detajli opredeljujejo, na kakšen način boste lahko uporabljali napravo. Glavni in najpomembnejši stvari pri nakupu izdelka sta namen in funkcija. Ena najbolj praktičnih naprav je zložljivi opekač, ki ga lahko uporabimo za pripravo toplih sendvičev ter pečenje kruha ali peciva. Obstaja še nekaj podobnih izdelkov, kljub temu pa vam toplo priporočamo nakup zgoraj omenjenega.

Uporabne funkcije

  • Različne stopnje segrevanja: Zaradi različnih stopenj segrevanja lahko regulirate zapečenost kruha, drobtin ali peciva, ki ga boste pogreli. Pobrskajte po internetu in poiščite izdelek z največ stopnjami segrevanja, da ga boste lahko 100% prilagajali vašim potrebam.
  • Časovnik: Nekateri toasterji in opekači kruha se ponašajo z namensko lučjo, ki se ugasne, ko je vaša hrana pripravljena. Časovnik je uporaben le v primeru peke kruha, ne pa tudi vsebine sendviča.
  • Funkcija odmrzovanja: Ta praktična in uporabna funkcija ima poseben namen. Pohvali se lahko z več stopnjami moči in različnim številom stopinj ogrevanja. Če obožujete različno hrustljave toaste, je opekač s to funkcijo prava izbira za vas.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu toasterja?

Še pred nakupom ugotovite kakšne so vaše želje in potrebe, saj boste tako najlažje izbrali velikost, obliko in funkcije vaše nove naprave. V nadaljevanju članka vam predstavljamo najpomembnejše elemente pri izbiri opekača ali toasterja:

  • Velikost: Če vaša družina šteje veliko članov, boste morali kupiti ogromen toaster, ki bo naredil veliko sendvičev hkrati. Izdelek bo moral pokazati veliko moč, da se bo vaša hrana čim hitreje segrela. 
  • Moč: Na tržišču obstajajo šibki toasterji, katerih moč sega od manj kot 700 W do 750 W, drugi pa se ponašajo s 1000 W, 1200 W ali celo 1800 W in več. Za hitro segrevanje izberite tistega z največjo močjo, seveda pa v nekaterih primerih zadostujejo tudi toasterji in opekači kruha z nižjo porabo energije. 
  • Material notranjih plošč: Da bo vaš toaster izpolnjeval vsa merila in zadovoljil vaše potrebe, morate nujno preveriti iz kakšnega materiala so sestavljene notranje plošče. Izberite kakovosten izdelek, ki bo preprečil sprijemanje hrane. Na tak način bo vzdrževanje naprave mnogo lažje.
  • Oblika in barva: Sodobni toasterji in opekači kruha so na voljo v številnih barvah in oblikah. Izberite napravo, ki se bo prilegala videzu vaše kuhinje.
  • Dodatne ugodnosti: Napredni opekači so opremljeni z različnimi dodatki kot so stojalo za kruh, klešče, pekač za drobtine itd. Razmislite katere ugodnosti bi vam koristile.

Za koga so primerni toasterji in opekači kruha?

Toaster je sestavni del vsake kuhinje, saj je priprava toplih sendvičev z njegovo pomočjo hitra in enostavna. Izdelek je primeren za vse generacije, zato lahko opekač podarite študentu, babici ali sestri. Odlično se bo izkazal tudi kot vselitveno darilo za prijatelja, ki začenja samostojno življenje ali pa mladoporočenca, ki sta se ravno preselila v novo stanovanje.

Kje kupiti kakovosten toaster ali opekač?

Pobrskajte po spletni strani podjetja Shoptok.si in poiščite kvaliteten toaster po vaših merah. Izbirajte med različnimi blagovnimi znamkami kot so Ufesa, Russell Hobbs, Tefal, Smeg, Vonshef, Camry, Bosch in Esperanza. Izdelki se razlikujejo po moči, stopinjah segrevanja in ceni. V široki ponudbi boste zagotovo našli tistega, ki ustreza vašim željam, potrebam in proračunu.