Glasbena šola Ljubljana: Odkrijte umetnost glasbe

glasbena šola Ljubljana

Glasba ima izjemen vpliv na naše življenje že vrsto let. Prenaša se iz roda v rod, omogoča nam izražanje čustev, spodbuja kreativnost in povezuje ljudi. Je del našega vsakdana in vsakega izmed nas. Da pa bo tudi v prihodnje ostala tako pomembna, je treba o glasbi, njenem pomenu in zvrsteh ozaveščati in učiti tudi naše najmlajše. In najboljši način za učenje in izpopolnjevanje glasbenih spretnosti ponuja zasebna glasbena šola Ljubljana oziroma Glasbeni center Edgar Willems. Ta ni le prostor, kjer se poučuje tehnika igranja instrumenta ali petja, temveč je tudi kraj, kjer se prepletajo strast do glasbe, skupinsko sodelovanje in osebna rast.

V kolikor vas že sedaj zanima vpis v zasebno glasbeno šolo Ljubljana, obiščite stran glasbena šola Ljubljana. Mi pa vam bomo v nadaljevanju članka predstavili, kaj naredi glasbeno šolo Ljubljana tako posebno in kaj vse ta ponuja.

glasbena šola Ljubljana

Zakaj ravno zasebna glasbena šola Ljubljana?

Čeprav obstajajo po celotni Sloveniji številne glasbene šole, tako javne kot tudi zasebne, ne velja prepričanje, da so vse tudi enake. Nekatere glasbene šole namreč ne ponujajo zgolj učenja instrumentov in petja, temveč ponujajo celovito glasbeno izkušnjo na višji ravni. Ena izmed takšnih je tudi zasebna glasbena šola Ljubljana. Kaj pa je torej njena glavna prednost?

Poučevanje glasbe po načelih priznanega glasbenega pedagoga

Med prednosti, s katerimi se ponaša glasbena šola Ljubljana zagotovo štejemo to, da temelji celotna glasbena šola na posebnih pedagoških principih. Zasnovana je namreč s pomočjo pedagoških načel priznanega glasbenika Edgarja Willemsa. Ta je mnenja, da je potrebno glasbeno vzgojo povezati s pristnim življenjskim okoljem, psihologijo, filozofijo in človeško naravo. Zato je razvil prav posebno metodo glasbene vzgoje, s katero se poučuje glasbeno umetnost in se hkrati razvija tudi človeško osebnost.

Ta metoda glasbene vzgoje povezuje glasbo in človeka, spodbuja glasbeni razvoj ter upošteva bistvene glasbene elemente in hierarhične zakone. Elemente, ki so prisotni v naravi in predhodne izkušnje učencev uporabi zato, da učenca popelje od konkretnega zvoka do njegove abstrakcije. Tekom poučevanja izvaja raznovrstne didaktične dejavnosti, s katerimi se zagotavlja posluh in taktični ritem. Hkrati pa povezuje različne glasbene ritme in spodbuja glasbeno improvizacijo.

Posledično pa to pomeni, da se s pomočjo te metode nauči razumeti glasbo na globlji ravni, kar s sabo prinese tudi nove ritme, melodije in boljšo instrumentalnost. In ravno takšno metodo poučevanja ponuja tudi glasbena šola Ljubljana. Namenjena pa je vsem, tako otrokom od tretjega leta starosti naprej kot tudi odraslim.

glasbena šola Ljubljana

Prva glasbena šola, ki ponuja dva javnoveljavna programa

Posebnost, ki jo ima glasbena šola Ljubljana pa je še ta, da gre v tem primeru za prvo slovensko glasbeno šolo, ki ima dva javnoveljavna programa. Znotraj glasbene metode Edgarja Willemsa ponuja namreč poučevanje glasbene umetnosti na dveh ravneh oziroma v dveh programih.

Prvi program je glasbeno uvajanje, ki je kot nekakšen uvod v glasbeno šolo in je namenjen predvsem otrokom, nekje od 3. pa do 8. leta starosti. Tekom tega uvajanja usposobljeni pedagogi najmlajše spoznavajo z različnimi glasbenimi vsebinami in elementi. Uvajanje je prilagojeno za najmlajše in se izvaja s pomočjo vodene igre, skozi katero otroci razvijejo glasbene sposobnosti ter pridobijo občutek za ritem in melodijo. Glasbeno uvajanje ima tri stopnje in je odlično za nadaljnje učenje instrumenta, glasbene ure in ure solfeggia.

Drugi program, ki ga ima glasbena šola Ljubljana, pa je program glasbena vzgoja, ki se loči na dva dela, in sicer na solfeggio in na instrument. Ta program je nadaljevanje glasbenega uvajanja, zasnovan pa je na prepričanju, da se učencem poda glasbene vsebine bolj na živ in umetniški način. To pomeni, da učenci tekom tega programa veliko poslušajo in spremljajo razna glasbena dela, petje, gibanje in ustvarjanje. Program se izvaja tako individualno kot tudi skupinsko, ponuja pa raznovrstne instrumente, predstavitev na koncertih in glasbene projekte.

Mislim, da vas poleg vsega zgoraj navedenega ne rabimo več prepričevati, da je zasebna glasbena šola Ljubljana prava izbira za vse, ki se zanimajo za glasbeno umetnost. Zato hitro na spletno stran glasbena šola Ljubljana in oddajte povpraševanje za vpis.

glasbena šola Ljubljana