Ali je vedeževanje resnično?

NajOglasi.com

Vedeževanje že od nekdaj vzbuja resne debate med dvema množicama ljudi, v prvi so ljudje, ki v vedeževanje verjamejo, in v drugi ljudje, ki ne. Na spletni strani www.e-vedezevanje.si je sama razlaga kot način delovanja vedeževanja podrobno opisano. Vedeževanje je že od nekdaj vzburjalo duhove, ker sama človeška logika pove, da neka oseba nam enostavno ne more prebrati misli, kaj šele prebrati naše prihodnosti iz kart, magičnih fižolčkov ali pa česarkoli drugega.

vedeževanje

Znanost je to znova in znova potrdila in vedeževanje ovrgla, vendar vedeževanje še zmeraj ostaja med nami, v tem svetu. Tak podatek ustvari novo vprašanje, smo ljudje enostavno ovce tega sveta in nam mediji podajo nejasno sliko, da je vedeževanje resnično, čeprav ga je po drugi strani znanost ovrgla? Kar je podobno ideji da je tabla bela, pa čeprav je temno zelena. Drugo vprašanje, ki pa se pojavi, je to, da bi nekaj dejansko lahko bilo res. Nemalo primerov se je že izkazalo za resnične, ko je vedeževalka vplivnemu gospodu ali gospe napovedala ekzaktno bližnjo ali daljno prihodnost in se je ta izkazala za resnično. Dokazov, kako so bili taki ljudje zmožni kaj takega napovedati, ni.

Obstajajo zgolj teorije, okoli katerih se ljudje lahko vrtimo in raziskujemo naprej od teh. kaj torej vedeževanje je, neka potegavščina, ki je zabava za vsakdanje ljudi, ali nekaj, kar se nebi smelo jemati zares. Na žalost je to samo še en čudež ali nepojasnen pojem več v današnjem svetu, tako kot v preteklosti in daljni zgodovini, ki bo buril duhove in jezil marsikoga, ki v nepojasnjeno ne verjame. Vendar se moramo vsekakor zavedati, da vedeževanje da ali ne, nekaj več od nas bo vedno obstajalo, in glede na to da vedeževanje ni bilo ne ovrženo, ne potrjeno, ga vsekakor ne moremo jemati kot ‘samo’ neka točka za zabavo v zabaviščnih parkih. Kdo ve, mogoče pa naletimo na človeka, ki nam bo zmožen odpreti oči v našo prihodnost?