Kakšno ogrevanje bo pravo za vas?

NajOglasi.com

Za novi dom je najbolj priporočljivo talno ogrevanje, saj zakaj si ne bi želeli čim bolj udobnega bivanja. Ogrevanje takega načina pa je čisto preprosto in ne zamudno Veliko ljudi misli, da je to potem zel o draga stvar, vendar ni. Talno ogrevanje cenik ima, veliko dejavnikov ki vpliva na ceno, in ena od teh je tudi velikost površine katera naj bi se prekrila s talnim ogrevanjem. Tudi temperatura, katero nadzorujemo s pomočjo natančnih in ekskluzivnih termostatov, ustvarja nadvse udobno okolje.

talno ogrevanje

Toplot se nežno in počasi dviga od tal navzgor, tako da se ogreva celotni prostor enakomerno. Talno ogrevanje je očem nevidno, zato vam sprosti prostor, saj ni potrebe po zajetnih radiatorjih, tako pridobite več prostora za vašo uporabo. Ima tudi zmanjšano kroženje prahu, saj sevalna toplota ki jo ustvari sistem, zmanjša vlažnost in kroženje zraka, kar pomeni manj pršic in alergenov v zaprtem prostoru. Sistem je zelo prijazen za otroke, saj ni nikjer ostrih in trdih robov radiatorjev, kamor bi se otroci lahko udarili in poškodovali.

 Ko smo že pri sodobnejših in bolj naravi prijaznim inštalacijam za dom, lahko rečemo, da IR paneli spadajo mednje. IR paneli ali grelni paneli poskrbijo, da je zrak čist in svež. Take panele uporabljajo tudi v zdravstvu, saj služijo kot inkubatorji in jih uporabljajo za novorojenčke v porodnišnicah kjer jim vzdržujejo zdravju prijazno toploto in so pogosto opremljeni z infrardečimi sistemi. Infrardeči sistemi pomagajo uravnavati toploto ter jo porazdelijo po celi površini panela. IR paneli imajo lahko vgrajene tudi varnostne senzorje, ki panel varujejo pred morebitnim segrevanjem, tak način ogrevanja pa je za človeško telo izredno prijeten, saj naj bi posnemal toploto, ki jo oddaja sonce. V stanovanju z IR paneli sicer še nimam izkušenj, bil pa sem nekajkrat v infrardeči savni in moram reči, da je super.