Lektoriranje – cena lektorske storitve in ostale informacije

lektoriranje cena

Lektoriranje (cena je odvisna od več dejavnikov, predstavljenih v nadaljevanju) je zelo pomembna storitev, ki zagotavlja popolnost vaše diplomske naloge, strokovnega besedila ali katerega drugega dela, kjer sta pravopis in struktura še kako pomembna. Katero podjetje boste izbrali za izvedbo lektorske storitve je odvisno od vaših potreb, večinoma pa se ljudje odločajo za tistega ponudnika, ki svoje delo opravi strokovno, natančno, hitro in seveda tudi cenovno ugodno. Na spletni strani strokovno podkovanega podjetja za lektoriranje (cena je ugodna) DigitPen je objavljen tudi uradni cenik lektorske storitve. Za vse točne informacije vam svetujemo, da se obrnete na samega ponudnika, mi pa vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj ključnih informacij, ki jih je dobro vedeti pred samo odločitvijo, komu zaupati svoje diplomsko delo ali katero drugo pomembno besedilo.

Lektoriranje – cena za storitev

Če niste strokovnjak za slovnico in pravopis, pa vendar želite, da je vaše strokovno besedilno delo zares popolno, se boste morali odločiti za lektoriranje. Cena storitve je pri končni odločitvi, katerega ponudnika boste izbrali, zagotovo pomembna. Seveda mora biti lektura opravljena brezhibno, vendar to še ne pomeni, da ne rabi biti cenovno ugodna in dostopna. Odločitev za strokovno lektoriranje vas ne sme preveč udariti po žepu. Pri lektorski in prevajalski agenciji DigitPen svojim strankam ponujajo vrhunsko lektoriranje po zmerni ceni, svojim lektorjem pa vseeno omogoča dostojno plačilo.

lektoriranje cena 1

DigitPen vam zagotavlja vrhunsko opravljeno storitev, ki je poleg tega tudi hitro in kakovostno. Končna cena je odvisna od vrste besedila in časovnega okvirja, v katerem je potrebno besedilo urediti. Točen cenik si lahko ogledate na ponudnikovi spletni strani, na samo višino zneska pa vpliva:

  • vrsta besedila in težavnostna stopnja lekture – diplomska naloga, splošna besedila, strokovna besedila,
  • potreba po pravopisni, slovnični in stilni lekturi,
  • potreba po zahtevnejši stilni lekturi.

Točen izračun, koliko je potrebo plačati za lektoriranje vašega dela, vam bo izračunal ponudnik lektorske storitve.

Lektoriranje za študente

Bistvenega pomena za dobro diplomsko ali magistrsko delo je tudi ustrezno lektoriranje. Cena storitve za študente pri DigitPen je zato kar najbolj ugodna, saj se zavedajo, da študentski žep ni vedno najgloblji. Ste vedeli, da je lektura najpogosteje celo obvezna, brez nje pa zaključnega dela sploh ne morate oddati?

Zaključek študija je pogosto zelo stresen in naporen, zato naj bo lektoriranje diplomske naloge zares strokovno in vam tako prihrani marsikatero skrb. Pri DigitPen vam poleg klasične lekture nudijo tudi možnost prevoda povzetka in tehničnega oblikovanja. Tako na enem samem mestu dobite celostno storitev – hitro in ugodno.

Ko se vam mudi

Če se vam z oddajo napisanega dela mudi, vam svetujemo, da se odločite za storitev, imenovano hitro lektoriranje – cena za lekturo v 24-ih urah je sicer nekoliko višja. Vendar pa ste lahko v tem primeru prepričani, da boste lektorirano besedilo dobili že takoj naslednji dan. Seveda pa v tem primeru ponudnik na stran postavi kako drugo besedilo, zato je logično, da je cena višja. Prav tako pa mora lektor, v kolikor vam želi vrniti popolno besedilo, delati tudi več kot 8 ur na dan, pogosto pa tudi zvečer ali celo ponoči, zato je dodatna stimulacija nujna in popolnoma razumljiva.

lektoriranje cena 2

Če se vam z oddajo besedila zelo mudi, lektorju pošljete tekst v neobvezno oceno. V kolikor jim čas dopušča, ekipa sprejme vaše besedilo in se loti dela. Vi pa ste lahko popolnoma brez skrbi, saj boste v roku 24 ur v roke že prejeli popolno delo in ga lahko oddali.

Izberite strokovno lektorsko podjetje

Ko se odločate za lektoriranje svojega dela je zelo pomembno, da izberete strokovno podkovano podjetje, ki ima zaposlene izkušene lektorje. Tako boste lahko popolnoma prepričani v svoj končni izdelek in njegovo kvaliteto. S popolno urejenim diplomskim ali keterim drugim delom pa boste na naslovnika naredili dober vtis in tako gradili na svoji kredibilnosti.