NajOglasi.com

Ali imate doma kamin ali žar na oglje, pa se vam je mreža za žar cez leta že uničila, ali pa je slabše kakovosti in potrebujete novo? Potem je podjetje na spletnem naslovu iki-pro.si/index.php/mreza-za-zar/ pravšnje za vas.

Mreža za žar

Mreža za žar je ključen del žara ali kamina, kateri mora biti po vsaki uporabi vzdrževan in pregledan, saj na njem nesme biti zažganih kosov hrane, prav tako pa morate paziti, da se na mreži čez nas ne pojavi rja, še posebaj če imate mrežo iz svetlo vlečenega jekla. Torej, kako se izognjiti rji, in pravilno vzdrževati mrežo za žar?

  • Redno jo očistite

Mreža za žar pred samo peko nesme vsebovati kakršnih koli ostankov hrane ali morebitnih ostalih nečistoč. Zakurite žar, nanj postavite mrežo, počakajte da plameni ujamejo in obžgejo ostanke hrane, nato pa jih z kovinsko krtačo ali z navadno kuhinjsko mrežico na katero spustite par kapljic olja, očistite.

  • Naoljite jo

Mreža za žar mora biti pred peko, po ustreznem krtačenju še dodatno naoljena z jedilnim oljem. Tukaj si lahko pomagate z papirnato brisačko, katero 2-3x prepognite, nanj pokapate jedilno olje in premažite mrežo. Preden pa na mrežo postavite hrano, se še prepričajte da se je olje ki je kapnilo v ogenj, da se je razkadilo. Prav tako bodite pozorni, da ne boste papirnate brisačke pred peko vrgli v ogenj.

  • Tik po sami peki

Po peki odstranite večje ostanke hrane, nato pa vam ostanejo dve možnosti. Ali mrežo ponovno zdrgnete z krtačo in ponovite prvi postopek, ali pa poskrbite, da bo imela vaša mreža dodatno zaščito, in jo tako do naslednje peke zaščitite pred rjo.

Da pa se hrana nebo prijemala na samo mrežo in da jo boste lažje ščistili, pa vam priporočamo nakup mrež iz svetlo vlečenega jekla ali inoxa. Več pa lahko najdete na IKI-PRO.si…