Olje šipkovih semen se pridobiva iz plodov šipka

Eno od najstarejših kozmetičnih sredstev, ki so ga poznali in s pridom uporabljali že stari Egipčani in Maji, je olje šipkovih semen. To olje s svojimi odličnimi lastnostmi neverjetno dobro vpliva na našo kožo in jo ščiti ter neguje.

Olje šipkovih semen

Olje šipkovih semen se pridobiva iz plodov šipka in sicer s hladnim stiskanjem, podobno kot olivno olje, ta tehnika je znana že iz pradavnine, omogoča pa, da v olju, ki ga stisnemo na ta način, ostanejo vse koristne snovi in se tako lahko prenesejo v uporabo. Šipkova semena vsebujejo veliko vitamina E, poleg tega pa vsebujejo tudi veliko antioksidantov in vse to izjemno dobro lahko uporabimo v kozmetični industriji. Olje šipkovih semen bo našo kožo odlično nahranilo, njegova izjemna lastnost je tudi ta, da odpravlja manjše gube na obrazu in nas na ta način pomladi in polepša naš izgled, našo kožo pa naredi bolj napeto, mehko in sijočo. Vse te lastnosti se s pridom uporabljajo v kozmetiki že od pradavnine. Še ena izjemna lastnost olja je ta, da zelo učinkovito odstranjuje starostne pege, ki se tako rade pojavijo predvsem na rokah, pogosto pa tudi na obrazu. S pomočjo olja pa lahko te starostne pege, ki so mnogim zelo moteče in se jih želijo znebiti, tudi učinkovito odstranimo na povsem naraven način. Olje šipkovih semen je povsem naravna sestavina, ki se s pridom uporablja v kozmetiki, predvsem v negi obraza, saj ima na kožo zelo pozitiven učinek, s svojimi sestavinami, vitamini in antioksidanti kožo nahrani, pomladi, odpravi gubice in poskrtbi, da je naš izgled bolj mladosten in sijoč. Zaradi vseh teh odličnih naravnih lastnosti se olje šipkovih semen vse bolj pogosto uporablja v kozmetični industriji, je povsem naravna sestavina kozmetike in ne povzroča nobenih stranskih ali negativnih učinkov, zato je njegova uporaba primerna za prav vse. Preverite in se prepričajte tudi sami