Promocijska darila pomagajo pri prepoznavnosti vaše znamke

promocijska darila

Vsako podjetje ima določeno vizijo, ki jo na takšen ali drugačen način predstavlja obstoječim in potencialnim strankam. Ime vaše znamke lahko med drugim širite s pomočjo promocijskega materiala. Preverite ponudbo podjetja Agaric, kjer ponujajo pestro izbiro poslovnih in promocijskih daril za vsako podjetje. Ker se zavedajo, da ima vsako podjetje določene zahteve in želje glede promocijskih daril, z vami sodelujejo od začetka do konca, tako da boste popolnoma zadovoljni z izbiro. Promocijskih daril je namreč malo morje, razlikujejo pa se tudi oblikovanje, embalaža in distribucija tega materiala. V nadaljevanju si preberite, kako izbrati idealna promocijska oz. poslovna darila, ki bodo odlično izražala vaše podjetje.

Zakaj je promocijski material dobra ideja?

Vsako podjetje, ki se ima namen oglaševati publiki, mora imeti neko obliko promocijskega materiala. Dokazano je namreč, da si ljudje določeno podjetje bolj zapomnijo, če prejmejo promocijsko darilo, pa četudi je skromno. Večkrat, ko nekdo vidi ime ali logotip vašega podjetja, več je možnosti, da se bo potencialna stranka spremenila v stranko, obstoječa stranka pa bo pri vas še kdaj nakupovala.

Promocijska darila so tako izjemno učinkovit način oglaševanja. Uporabno promocijsko darilo bodo ljudje uporabljali in tako bodo posledično vaše ime predstavili še drugim ljudem, do katerih morda ime vašega podjetja ne bi prišlo.

Personalizacija promocijskih daril

Če bodo vaša promocijska darila uporabna, jih bodo ljudje z veseljem uporabljali. Da pa bodo vsi vedeli, kdo je izdelek podaril, pa morajo biti promocijska darila tudi ustrezno personalizirana. Najbolj pomembno je, da se jasno vidi ime vašega podjetja oz. ustrezen logotip, s katerim se najbolj pogosto oglašujete.

Personalizacija promocijskih daril je glavna stvar, s katero se promocijsko darilo loči od drugih. Poleg imena oz. logotipa vašega podjetja, lahko promocijska darila še dodatno oblikujete. Vključite lahko verze ali dodatno sporočilo, ki naredijo izdelek še bolj oseben. Ker so del promocijskih daril tudi poslovna darila, je morda tu potrebno še posebej razmisliti, kakšno sporočilo želite podati prejemniku.

Za sporočilo lahko poskrbite sami, pri tem pa vam lahko pomagajo tudi pri podjetju Agaric. Svetujejo vam lahko glede vsakega koraka izbire primernega promocijskega darila, oblikovanja in tiska sporočila, pa tudi nabave in distribucije.  

Promocijsko darilo naj vašim strankam pride prav

Pri promocijskih darilih je izjemno pomembno, da bodo vašim strankam prišla prav. Loči se namreč več vrst promocijskih daril. Nekatera promocijska darila so primerna za vsako stranko in jih lahko podarite čez celo leto. Potem so taka promocijska darila, ki so morda bolj primerna za prodajne predstavnike, ki ime vašega podjetja predstavljajo potencialnim strankam. Potem pa so tu še promocijska oz. poslovna darila, ki se jih podari vašim poslovnim partnerjem. Za ta darila je značilno, da so načeloma bolj osebna in se jih podarja ob posebnih priložnostih.

Da ni zmešnjave, se odločite za več vrst različnih kategorij promocijskih daril, da boste ob vsaki priložnosti imeli pri roki nekaj, kar lahko podarite naprej.

Najbolj pogosta promocijska darila

Kot omenjeno, obstajajo promocijska darila, ki so zelo pogosta in jih lahko podarite prav vsakemu. Sem se pogosto štejejo izdelki kot so kemični svinčniki, beležke, bombažne vrečke, ovratni trakovi in podobno.

Promocijska darila, ki pa jih ne morete podariti prav vsakemu, pa so na primer bidoni, dežniki, rokovniki in seveda vse vrste tekstila. Če se odločite za vrsto tekstila, kot so na primer navadne majice s kratkimi rokavi, poskrbite, da boste imeli na zalogi več konfekcijskih številk. Boljša promocijska darila so lahko celo tehnični izdelki, kot so USB ključki, prenosne baterije za polnjenje, prenosni zvočniki ali brezžične slušalke.

Izbire je res več, ampak od vašega podjetja je odvisno, kaj se najbolj sklada z vizijo vašega podjetja in glede na to izbrati primerne izdelke. Če se na primer vaše podjetje zavzema za čistejše okolje, morda razmislite o promocijskih darilih iz recikliranega materiala. Če pa se vaše podjetje ukvarja s tehnologijo, bodo idealna promocijska darila strmela v to smer.

Pri promocijskih darilih se osredotočite na kakovost

Promocijska darila lahko res pripomorejo k prepoznavnosti vašega podjetja. Zato bo kakovost promocijskega darila posledično kazala tudi na kakovost vašega podjetja. Če gre za kvalitetno promocijsko darilo, je to velika prednost, saj bo potencialna stranka predvidevala, da so tudi vaši izdelki kvalitetni.

Pri promocijskih darilih gre torej za naložbo, ki se vam bo v prihodnosti izplačala v obliki novih strank. In tako kot pri ostalih oblikah oglaševanja, tudi tu ni pametno prekomerno varčevati. Slaba kvaliteta promocijskih daril lahko namreč povzroči, da se stranka ne bo odločila za vas.

S kvalitetnimi promocijskimi darili boste pri svojih potencialnih in obstoječih strankah še dodatno spodbudili zaupanje. V zameno pa bodo kupci vaše promocijsko darilo uporabljali bolj pogosto in dalj časa ter tako dalj časa posredno promovirali vaše podjetje.