Zakaj kupiti pristni slovenski cvetlični med

cvetlični med

Cvetlični med je najbolj iskan, ker ga čebele nabirajo vse leto in je izjemno zdravilen. Zato že danes naročite cvetlični med po najboljši ceni, saj je sezona zanj že v teku in dobite povsem svežega z letošnjih cvetlic, ki super lepo cvetijo, ker je vreme idealno. Tak med je različnih barv, odvisno je od tega, na katerih cvetlicah je bil med nabran. Največkrat pa je precej temen zaradi mešanice vseh barv cvetnega prahu s cvetov. Ta med je ponavadi tudi tekoč in redko kristalizira.

cvetlični med

Domač cvetlični med priznanih slovenskih čebelarjev je eden najboljših na svetu. Sodi med najbolj zdrave in čiste medove, kar jih poznajo, zato je tudi zelo cenjen v tujini in je precej drag. Srečo imamo, da imamo tak med pri nas doma in da je po odstopni ceni. Da je res domač od priznanega čebelarja, vam povesta nalepka s certifikat ter oblika kozarca, ki ga predpisuje čebelarska zveza in ga lahko uporabijo samo tisti čebelarji, ki izpolnjujejo pogoje.

Kje je bil cvetlični med nabran, boste ugotovili glede na deklaracijo, kjer je lokacija jasno označena. Če ni, potem nekaj ni v najboljšem redu. Da boste dobili pristen in pravi cvetlični med, je odbor, da vedno naročite od istega čebelarja, ki ga preizkusite in preverite lahko tudi v živo. Z veseljem vam bo poslal med po pošti in dobili ga boste domov. Vendar pohitite, ker je količina medu omejena saj ga čebele lahko na leto naberejo le odločeno količino in več.

V tujini naletite na to, da imajo vedno med katerega koli okusa, vendar je sintetičen in ta med ni videl nobene žive čebele. To je zaskrbljujoče, zato bodite previdni, da dobite pravi domači med, katerega okus je specifičen in ga ne morete zgrešiti ter ga sintetični med ne more nadomestiti. Ozrite pa se tudi po drugih vrstah medu, ki so zdravilne in specifičnih okusov ter se jih dobi ob določenih letnih časih.