Izbira prave avtomobilske gume

NajOglasi.com

gumeMed vožnjo z našimi avtomobili, motorji ali katerimi drugimi vozili je seveda najbolj pomembna varnost. K naši varnosti zelo veliko prispevajo tudi pravilno izbrane gume. Zelo veliko ponudbo gum si lahko ogledate tudi na spletni strani http://www.gumecenter.com, kjer imate izbiro med veliko zelo kvalitetnimi gumami s katerimi se boste med vožnjo počutili zelo varne.

V omenjeni spletni trgovini vam ponujajo nakup letnih kot tudi zimskih gum za vsa osebna vozila in tudi za tovorna. Pri nakupu boste tudi veliko prihranili saj boste lahko gume dobili po zelo nizkih in ugodnih cenah.

Gume je potrebno zamenjati vsako leto v večini zaradi varnosti seveda pa tudi zaradi veljavne zakonodaje. Zaradi zakonodaje mora imeti vsako vozilo od 15. novembra in vse do 15. marca nameščene zimske gume. Če pa imate namesto zimskih gum nameščene letne potem pa morate imeti v avtomobilu, poleg druge obvezne zimske opreme, tudi zimske verige, katere bodo izboljšale oprijem na vozišču. Letne in zimske gume se ne razlikujejo le v tem, kdaj jih uporabljamo temveč tudi v materialu iz katerega so izdelane, obliki, voznih lastnostih in tudi po tem za katero vremensko obdobje so izdelane. Za zimo so seveda najbolj značilne padavine. Veliko snega in dežja poleg tega pa tudi poledice. Za take pogoje so seveda priporočljive zimske gume saj imajo večji dezen in so tudi trše od letnih, kar nam nudi veliko boljši oprijem. Ravno nasprotno pa je poleti, ko padavin včasih ni tako veliko zato moramo takrat imeti nameščene letne gume, katere so mehkejše od zimskih ter tako nudijo tudi bolj udobno vožnjo po suhi cesti.

 S pravo izbiro pa lahko tudi prihranimo. Poleti ni ravno priporočljivo voziti z zimskimi gumami vendar ne zaradi oprijema temveč tudi zaradi porabe. Če imate poleti nameščene zimske gume boste imeli večjo porabo zato je najbolje, da jih zamenjate z letnimi ter tako prihranite denar.