Obloženi kruhki: okusni užitki za vsak dan

Obloženi kruhki ali kanapeji predstavljajo eno izmed najbolj priljubljenih jedi, ki jih lahko hitro pripravimo in uživamo kjerkoli in kadarkoli. Ključna sestavina teh prigrizkov je seveda kruh, ki je lahko tradicionalen bel ali polnozrnat ali bolj eksotični kot so rženi, koruzni ali celo črn kruh. Poleg tega so catering Drobnič – obloženi kruhki prava zakladnica raznolikosti, saj lahko eksperimentiramo z različnimi nadevi, omakami in dodatki ter tako ustvarimo okuse, ki zadovoljijo vsak okus. Pripravite se na okusno in navdihujočo kulinarično dogodivščino!

Kakšni zdravi so obloženi kruhki?

Zdravi obloženi kruhki predstavljajo odlično možnost za tiste, ki želijo uživati v okusnih prigrizkih, ne da bi pri tem žrtvovali svoje zdravje. Z zavestnim izborom sestavin in preprostimi prilagoditvami receptov lahko obložene kruhke spremenimo v hranljiv in uravnotežen obrok.

obloženi kruhki

Prva ključna sestavina zdravih obloženih kruhkov je kruh. Namesto belih ali prečiščenih možnosti se odločite za polnozrnati kruh, ki je bogat vir vlaknin, vitaminov in mineralov. Polnozrnati kruh zagotavlja sitost in stabilizira raven sladkorja v krvi.

Naslednji korak k zdravju obloženih kruhkov je izbira nadeva. Namesto mastnih mesnin se raje odločite za puste beljakovinske vire, kot so puranje ali piščančja prsa, tunina ali veganske alternative, kot je humus. Dodajanje svežih zelenjavnih nadevov, paradižnik, kumare, listnata zelena in avokado, obogati kruhek z vitamini, minerali in antioksidanti.

Poleg tega lahko zdrave obložene kruhke popestrite z dodatki, kot so semena in oreščki, ki nudijo zdrave maščobe, beljakovine in druge pomembne hranilne snovi. Namesto klasičnih omak, ki so pogosto polne maščob in sladkorja, izberite domače variante, kot je avokadova krema ali jogurtova omaka z zelišči. Zdravi obloženi kruhki tako postanejo okusen in hranljiv obrok, ki zadovolji vaše brbončice ter podpira vaše zdravje in dobro počutje.

Raznolikost okusov za vse priložnosti

Recept za obložene kruhke

Sestavine:

 • 8 rezin polnozrnatega kruha
 • 200 g puranjega ali piščančjega prsi, narezanega na tanke rezine
 • 1 avokado, olupljen in narezan na rezine
 • 1 paradižnik, narezan na tanke rezine
 • Listi sveže rukole ali špinače
 • Sol po okusu
 • Sveže mlet črni poper po okusu
 • 4 žlice humusa (lahko uporabite tudi druge namaze po izbiri)
 • 4 rezine sira po izbiri (npr. čedar, gauda, feta)

Postopek:

Priprava kruha: Če želite, lahko rahlo popečete rezine kruha v toasterju ali na suhi ponvi, da postanejo hrustljave.

Priprava nadeva: Na vsako rezino kruha nanesite tanko plast humusa. Če želite, lahko uporabite tudi druge namaze po vaši izbiri.

Sestavljanje obloženih kruhkov: Na polovico rezin kruha razporedite rezine puranjega ali piščančjega mesa. Nato dodajte rezine avokada in paradižnika ter list rukole ali špinače. Začinite s soljo in poprom po okusu. Na vrh položite rezino sira.

Zapiranje kruhkov: Prekrijte vsako polovico s preostalimi rezinami kruha, da ustvarite sendviče.

Postrežba: Obložene kruhke lahko postrežete takoj, lahko pa jih tudi zavijete v papirnate serviete in shranite v hladilniku za kasnejšo uporabo. Postrezite jih kot prigrizek, lahko pa jih tudi dopolnite z juho ali solato za lahek obrok. Uživajte v okusu svežih in zdravih obloženih kruhkov!

Recept za veganske obložene kruhke

Sestavine:

 • 8 rezin polnozrnatega kruha (preverite, ali je kruh veganski)
 • 1 avokado, olupljen in narezan na tanke rezine
 • 1 paradižnik, narezan na tanke rezine
 • Listi sveže rukole ali špinače
 • Sol po okusu
 • Sveže mlet črni poper po okusu
 • 4 žlice humusa (lahko uporabite domačega ali kupljenega)
 • Marinirani tofu, narezan na tanke rezine (lahko uporabite tudi drugo vegansko nadomestilo za meso, kot je tempeh)

Postopek:

Priprava kruha: Če želite, lahko rahlo popečete rezine kruha v toasterju ali na suhi ponvi, da postanejo hrustljave.

Priprava nadeva: Na vsako rezino kruha nanesite tanko plast humusa.

Sestavljanje obloženih kruhkov: Na polovico rezin kruha razporedite rezine mariniranega tofuja (ali drugega veganskega nadomestka za meso). Nato dodajte rezine avokada, paradižnika in liste rukole ali špinače. Začinite s soljo in poprom po okusu.

Zapiranje kruhkov: Prekrijte vsako polovico s preostalimi rezinami kruha, da ustvarite sendviče.

Postrežba: Obložene kruhke lahko postrežete takoj ali jih zavijete v papirnate serviete in shranite v hladilniku za kasnejšo uporabo. Uživajte v okusu, ko se  vam v ustih topijo obloženi kruhki! Ta recept je odlična možnost za okusen in hranljiv obrok, ki ne vsebuje živalskih proizvodov.