Pametni domofon za hiše, poslovne in večstanovanjske objekte

pametni domofon

Že dlje časa iščete pametni domofon, ki vam bo omogočal tudi preusmeritev poziva na telefon, kjer stranko vidite in se z njo pogovarjate, potem preverite ponudbo pametnih domofonov podjetja Comfort-el. Njihovi domofoni so primerni za hiše ali večstanovanjske objekte in poslovne objekte. Odlikuje jih dolga življenjska doba tudi več kot 20 let, popolnoma se prilagodijo vašim željam (avdio, video, tipkovnica, čitalec prstnih odtisov …), imajo visoke standarde odpornosti na udarce in vremenske vplive, ponašajo se z visoko kakovostjo slike in zvoka, izdelani so v EU po najvišjih standardih varnosti in kakovosti, hkrati izpolnjujejo najzahtevnejše tehnološke in ekološke standarde.

Kako izbrati primeren pametni domofon?

V spletni ponudbi so vam na voljo kakovostni domofoni priznanih blagovnih znamk, ki bodo zadovoljili vse vaše potrebe in želje. Z izbranim domofonom ne boste le odpirali vrat, ampak vam bodo postregli z različnimi naprednimi, zaradi česar jih boste z veseljem uporabljali. Seveda pa morate najprej vedeti, za kakšen objekt ga boste uporabljali. Če iščete domofon za blok, hišo ali pisarno, ste na pravem mestu, saj vam Comfort-el nudi kakovostne pametne domofone, na voljo pa vam je tudi domofon s kamero.

Pametni domofoni za večstanovanjske objekte

Bticino Sfera so domofoni za večstanovanjske objekte, zato je to idealna rešitev za blok ali kateri koli drugi večstanovanjski objekt, v katerem so najmanj 3 stanovanja ali pa vse tja do 4000 stanovanj. Napravo vam lahko vodoravno ali navpično namestijo drugo ob drugi in je na ta način odlična rešitev za kakršno koli namestitev. Zunanja tabla vam je na voljo v avdio in video različici, pri čemer njegova zasnova sledi dvema linijama, in sicer Nova Sfera ter Sfera Robur, ki je po videzu primeren tudi za spomeniško zaščitene objekte. Nova Sfera se lahko pohvali s svojim modernim videzom, medtem ko je druga znana po svojem robustnem in trpežnem ohišju.

pametni domofon

Pametni domofoni za hiše in pisarne

V ponudbi so domofoni proizvajalcev Bticino, Legrand in Doorbid. Bticino je napreden in tudi nadgradljiv domofon, sad evropskega inženiringa ter proizvodnje z mnogimi referencami v Belgiji, Nemčiji, Italiji, Sloveniji in drugje. Zasnovan je predvsem za eno ali dve stanovanji, hišo ali pisarno. Tipka zunanje enote je okrogla in preklopna po sredini tako, da lahko uporabite le eno tipko za eno bivalno enoto ter dve tipki za dve bivalni enoti oz. za poziv na dve ločeni notranji enoti domofona (npr. pritličje in prvo nadstropje). Bticino Linea 3000 vam je na voljo v avdio ali video različici ter v video različici z brezstičnim čitalnikom za odklepanje vrat, kar je vse bolj priljubljeno med uporabniki. Medtem ko je Legrand hišni video domofon, za vse, ki za svoj dom iščete preprosto in sodobno rešitev. Povsem enostavno ga lahko namestite kar sami in zgolj z nakupom dodatne notranje enote, ga lahko nadgradite za uporabo v dvostanovanjskem objektu.

Kaj vse omogočajo moderni in pametni domofoni?

Domofoni se že desetletja uporabljajo za učinkovit nadzor dostopa do naših domov in poslovnih prostorov, vendar se je njihova funkcionalnost tekom razvoja bistveno spremenila in nadgradila. Medtem ko so se v preteklosti uporabljali le za klasičen poziv in avdio pogovor, pa nam danes omogočajo še mnogo več.

Video domofon omogoča video pogovor. S pomočjo notranje enote se boste lahko enostavno odzvali na poziv, istočasno pa boste tudi videli, kdo stoji pred vašimi vrati. Še naprednejši je pametni WiFi domofon, kjer boste dobili poziv in celotno sliko pred vašimi vrati kar na mobilni telefon in posledično odprli vrata od kjer koli in kadar koli. Tovrstni video modeli omogočajo tudi priklop dodatnih kamer, kar uporabniku omogoča interaktivno spremljanje dogajanja v hiši, na dvorišču ali v poslovnih prostorih.

Pametni domofon vam omogoča tudi izjemno enostaven dostop do vašega doma: dostop s prstnim odtisom ali z vnosom PIN kode preko tipkovnice. Notranja enota ima lahko LCD zaslon, enota za prostoročno upravljanje ali slušalka; in nudi danes izjemno prilagodljivost vašim potrebam. Preko notranje enote lahko tako odpirate več vhodov, kot so, na primer, vhodna vrata, zapornice na dvorišče ali dodatna vrata, med drugim tudi osvetlite stopnišče itd.