Poročni fotograf shrani vaše spomine

poročni fotograf

Poročne fotografije so pomemben spomin na za mnoge enega najpomembnejših dni. Gre za dogodek, ki v življenju posameznika predstavlja pomembno prelomnico, zato ne preseneča, da ima po mnenju večine nevest, ključno vlogo na tem dogodku tudi poročni fotograf. Ta mora biti paru vedno dostopen ter imeti občutek za vse najmanjše podrobnosti s katerimi boste svoj dan dokončno izpopolnili. Spomin nanj pa ohranili za vedno.

Načrtovanje poročnega dne

Poroka je prelomni dogodek, ki se v življenju posameznika najpogosteje zgodi samo enkrat. Gre torej za edinstven, neponovljiv dogodek o katerem sanjajo že majhne deklice. Te iste deklice se nato prelevijo v edinstvene ženske, ki načrtujejo svoj najlepši dan.

 

poroka
Poročna fotografija vključuje vse podrobnosti vašega dne.

 

Načrtovanje poročnega dne se najpogosteje zgodi že eno leto prej, če načrtujete poroko na zelo priljubljenih lokacijah, pa je potrebno opozoriti, da je potrebno poroko oziroma poročno lokacijo rezervirati tudi dve leti vnaprej. Tako se morata bodoča mladoporočenca najprej odločiti za datum svoje poroke ter čim prej rezervirati vse podrobnosti, ki jima pomenijo največ.

Drage bodoče neveste sem poleg poročne lokacije sodi tudi izbrana frizerka, lokacija poročnega obreda (civilnega in morebitnega verskega), cvetličarka, slaščičarna, v primeru najema poročne obleke tudi obleka, nepogrešljiv pa je tudi poročni fotograf.

 

Poročni fotograf na vajini poroki

Ko govorimo o poročnih fotografijah se trend spreminja. Če je nekoč veljalo, da poročna fotografija zajema nekaj fotografij na katerih sta mladoporočenca zravnana fotografirana na lokaciji, danes temu ni več tako. Poročni fotograf mora imeti odlično opremo s katero poskrbi za zajem fotografij, ki vključujejo vse najlepše trenutke tega dne, vključno z vsemi čustvi, ki na površje privrejo ta dan. Sam zajem seveda ni dovolj, sodobna poročna fotografija namreč zajema tudi obdelavo fotografije, ki na koncu privede do profesionalnih fotografij visoke kakovosti.

 

Poročna fotografija nekoč.
Poročna fotografija nekoč.

 

Kaj pričakovati od poročnega fotografa?

Potem, ko raziščete svoje možnosti in za svoj dan rezervirate izbranega poročnega fotografa, je pomembno, da z njim izvedete uvodno, najpogosteje gre pri tem za zaročno, fotografiranje. Na ta način boste svojega fotografa bolje spoznali in se z njim povezali. Že takrat vam bo podal določene usmeritve, da bo vaš obraz na fotografijah res zasijal.

Za zaročno fotografiranje predlagamo izbiro lokacije, ki vama (obema!) nekaj pomeni, če pa ideje o primerni lokaciji nimata, vama lahko svetuje vajin poročni fotograf. Z njim se posvetujta tudi o oblačilih – pari na fotografiranje pogosto prinesejo več (bolj ali manj ujemajočih se) stilov in se med fotografiranjem tudi preoblečejo.

S fotografom vnaprej načrtujte poročni dan. Seznanite ga z načrtovanim potekom poročnega dne in se z njim pogovorite o načinu fotografiranja. Smiselno je, da pripravite urnik fotografiranja (sploh, če se želite fotografirati z vsemi svati) ter pri tem načrtujete okviren časovni okvir za slikanje neveste, ženina, prič, družic in podobno.

Vnaprej se dogovorite tudi o tem, koliko fotografij želite prejeti v fizični obliki in seveda na kakšen način – kot foto album, fotoknjigo ali kaj tretjega, seveda pa se lahko odločite samo za digitalne fotografije, česar vam sicer ne priporočamo. Saj veste – v digitalnem svetu shranjujemo ogromno podatkov, pa vendar je fizična fotografija tista, ki jo enostavneje primemo v roko, prav tako pa lahko zelo lepo krasi tudi naš dom. Fotografije v digitalni obliki pa naj okrasijo vaša družabna omrežja.

Seveda priporočamo, da se s poročnim fotografom vnaprej dogovorite tudi za časovni okvir izdelave in obdelave fotografij – tu se namreč pogosto pojavijo neskladja med pričakovanji in izvedbo, kar vam lahko pokvari splošen vtis. Zavedajte se, da lahko obdelava fotografij, sploh, če je teh veliko, vzame več dni, celo tednov – se pa na koncu seveda izplača počakati. In še nasvet – pogosto se je možno dogovoriti za pridobitev nekaj obdelanih fotografij »za pokušino«, da boste lažje dočakali preostale 😉

 

pričakovanja
S poročnim fotografom vnaprej uskladite želje in pričakovanja.

 

Kaj pa snemanje poroke?

Pogosto se pari odločijo, da bi vse najpomembnejše utrinke dne strnili v kratkem sestavljenem videu (nekateri se odločijo tudi za daljšega). Snemanje poroke je seveda pomemben del shranjevanja spominov na vaš dan. Poročni fotograf, ki zagotavlja tudi te storitve, se bo z vami zagotovo vnaprej dogovoril, kateri so tisti trenutki, ki si jih želite shraniti v obliki videa (kaj poleg poročnih zaobljub, podpisovanja dokumentacije, seveda).

Ključno vodilo pri izbiri in sodelovanju s poročnim fotografom je, da poročnemu fotografu vnaprej zaupate svoja pričakovanja – jasno in enoznačno. Bolj kot boste jasno povedali, kaj je za vas bistveno, lažje bo vašim željam tudi sledil in jih upošteval. Vam pa bo ostal popoln spomin na ta prekrasen dan.