Zakaj so toplotne črpalke Dimplex najboljša izbira?

NajOglasi.com

Dandanes je uporaba toplotnih črpalk čedalje bolj razširjena med mnogimi skupinami uporabnikov. Razlogov za to je več, zagotovo pa lahko trdimo, da so postale zelo pomembne zaradi svoje ekološke funkcije ter okolju prijaznega delovanja. Ker za svoje delovanje uporabljajo le majhno količino elektrike, ki se uporabnikom poplača z višjim izkoristkom toplote, izčrpane iz okolice, so toplotne črpalke vsestranske naprave za ogrevanje. Z njimi lahko močno prihranimo pri stroških ogrevanja na enostaven način. Več si preberite na http://www.dimplex.de/si.html.

V Dimplexu smo strokovnjaki za toplotne črpalke – s proizvodnjo črpalk lastne znamke smo pričeli že pred 40 leti. V tem času smo si nabrali dolgoletne izkušnje, obilico znanja ter sposobnost inovativnega mišljenja, zato danes izdelujemo moderne črpalke za ogrevanje ter hlajenje prostorov ter ogrevanje sanitarne vode. Naprave so izdelane iz tehnološko naprednih komponent ter vam bodo tako služile še desetletja po namestitvi.

toplotne črpalke

Zakaj torej naše črpalke? Vrhunska kvaliteta ter tehnološka dovršenost toplotnih črpalk omogočata tiho ter nemoteče delovanje. Popolnoma enostavno upravljanje bo omogočilo natančno regulacijo izkoriščanja toplote v vašem domu, tudi z možnostjo povezave na inteligentno omrežje upravljanja električnih potrošnikov, ki se poleg črpalke še nahajajo v stavbi. Črpalke Dimplex so opremljene tudi s certifikatom EHPA.

Izbirate lahko med več vrstami naprav, ki delujejo po različnih principih. Med seboj se razlikujejo tudi glede zahtevnosti montaže ter končnih izkoristkov. Toplotne črpalke zrak/voda izrabljajo toplotno energijo v zraku skozi vse leto. Zmotno je mišljenje, da so tovrstne črpalke slabše, saj to mišljenje izvira iz preteklosti – ko so naprave pri nizkih zunanjih temperaturah preprosto odpovedale. Danes izrabljajo energijo zraka tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah do -22°C. Prednost, ki jo nudijo, je tudi izjemno enostavna montaža.

Črpalke zemlja/voda toplotno energijo črpajo iz zemlje, s pomočjo vgradnje posebnega podzemnega sistema. Najvišje izkoristke nudijo toplotne črpalke voda/voda, ki energijo za ogrevanje črpajo iz podtalnice. Namestitev slednje je cenovno najdražja, vendar pa se seveda izplača že v zelo kratkem času.