Ustanovitev podjetja v Sloveniji

NajOglasi.com

Ustanovitev PodjetjaUstvariti podjetje je pri nas dokaj težko, saj je ustanovitev podjetja v Sloveniji zahteven postopek Izpolniti morate veliko obrazcev in prepričati sodišče in notarja, da ste sposobni voditi podjetje. Lahko naletite na probleme že pri iskanju sedeža za podjetje. V zakonu je zapisano, da mora vsako podjetje imeti določen naslov, za to pa potrebujete rezidenco na tem naslovu.

Veliko novih podjetij nima ustanovnega kapitala, kaj šele, da bi imeli svoje prostore. Zato je ustanovitev podjetja težka. Težava se lahko pojavi že pri najemu, plačevanju vode, elektrike, ogrevanja in še kaj drugega. Če imate hišo lahko to označite kot začasni naslov za ustanovitev podjetja, drugače, če živite v stanovanju pa nimate sreče, saj tega ne morejo nastaviti kot začasni naslov. Drugi problem, na katerega tudi lahko naletite je vodenje računovodstva. Lahko, da znate voditi računovodstvo, če ne pa morate izbrati dobrega ponudnika računovodskega posla, saj če kaj naredijo narobe niso krivi oni ampak je krivo podjetje, ki je zaupalo računovodji.

Problem pa je lahko tudi pri tem, da mora imeti vsako podjetje svoj bančni račun, saj so vsi deli vzdrževanja računa veliko dražji. Ustanovitev podjetja v Sloveniji poteka po treh korakih, najprej izpolnite obrazec, nato vam pošljejo ponudbo potem pa greste skupaj h notarju, da podpišete pogodbo.

Ustanovitev podjetja je danes bistveno enostavnejša kot v preteklosti, saj ga lahko naredimo že v nekaj klikih. To lahko storite če imate sedem tisoč petsto evrov že zagotovljenih in v žepu pripravljenih na poslovanje. To se lahko stori preko e-VEM sistema. Z e-VEM je ustanovitev podjetja še bolj enostavna, vse kar potrebujete je denar in podatke. Če ste vse te probleme že rešili in imate dobro podjetno idejo lahko začnete s podjetjem. Ustanovitev podjetja je lahka le navežite stik z firmico, kjer vam bodo pomagali ustanoviti podjetje. V kolikor pa nimate začetnega kapitala 7500€ lahko s podjetjem sklenete pogodbo za nakup podjetja za le štiristo evrov. Za štiristo evrov vam odprejo podjetje in bančni račun, tako da lahko hitro in poceni začnete s poslovanjem v podjetju.