Imate suhe oči? Preberite, kako si lahko pomagate

suhe oči

Suhe oči so pogost problem današnjega časa (https://www.avogel.si/indikacije/zakaj_imamo_suhe_oci.php). Dva glavna razloga, ki pripomoreta k tej neprijetni težavi, sta zmanjšano nastajanje solz in pa spremembe v sestavi solznega filma. Ta posledično očesa ne ščiti več dovolj in pojavijo se suhe oči. Težava s suhimi očmi se najpogosteje pojavlja pri starejših, ker se takrat zmanjša izločanje solz, včasih pa gre celo za starostne spremembe solzne žleze, ki je pogosta pri ženskah v menopavzi.

Še dodatno k suhim in razdraženim očem prispeva tudi dolgotrajno delo z računalnikom in uporaba drugih multimedijskih naprav. Sodoben način življenja je namreč v veliki meri podrejen uporabi pametnih naprav, zato moramo rešitve iskati drugje. Težava suhih oči je namreč dokaj neprijetna, vendar pa si lahko pri tem pomagate s kakovostnimi naravnimi kapljicami A. Vogel.

Kapljice za suhe oči

Težave z očmi so različne, v primeru hujših obolenj ali neprijetnosti pa je seveda nujen obisk zdravnika, ki vam bo predpisal ustrezno zdravilo. Tisti, ki se soočate z manjšim do zmernim ali občasnim draženjem, pa si lahko pomagate tudi sami. V lekarni so vam na voljo večodmerne kapljice za oči A. Vogel, ki so brez konzervansov. Dobite jih v prilagojeni embalaži, ki s pomočjo posebnih filtrov zagotavlja, da ostanejo kapljice sterilne tudi po večkratni uporabi. Namenjene so redni uporabi, težave z suhimi očmi pa učinkovito odpravljajo.

Njihova glavna sestavina je hialuronska kislina, ki v kombinaciji z ekstraktom navadne smetlike, pomagata navlažiti površino očesa, ščititi oko pred prekomernim hlapenjem solzne tekočine ter s tem ublažiti draženje. Primerne so za dolgotrajno uporabo, za uporabnike kontaktnih leč kot tudi v času nosečnosti in dojenja.

Poleg uporabe kakovostnih kapljic pa lahko za svoje oči poskrbite tudi na druge načine – med delom z računalnikom večkrat poglejte v daljavo, izogibajte se prekomerni uporabi telefona, na oči lahko položite tudi tople obklatke. Uporabniki kontaktnih leč pa le te poskušajte čim večkrat zamenjati z očali.